FİT BURİTTO

Mutfağınızda Meksika rüzgarı essin ister misiniz?
Kırmızı et ve tavukla hazırlanan çok fazla çeşidi vardır.Ama ben sizler
için tavuklu ve hafif olanını seçtim . Damak tadınıza göre malzemeleri
değiştirerek kendi tarzınızı oluşturabilirsiniz. Hem sağlıklı hem pratif
Dürüme benzeyen, oldukça doyurucu bu tarifin sunumunu da çok
seveceksiniz.
MALZEMELER
Lavaş:
•2 su bardağı siyez unu
•tuz
•su
İç Harç:
•200 gr tavuk göğüsü
•1 tatlı kaşığı zeytinyağı
•pulbiber
Avokado Sos:
•1 adet avokado
•1 dal taze soğan
•1 yemek kaşığı süzme yoğurt
•1 tatlı kaşığı zeytinyağı
•1/2 limon
•tuz
Chimichurri sos:
•1/2 adet kırmızı soğan
•1 adet domates
•1 adet kırmızı biber
•1 çay kaşığı kuru kekik
•2 dal maydanoz
•1 çay kaşığı tuz
•1 çay kaşığı karabiber
•1 yemek kaşığı zeytinyağı
•1 yemek kaşığı elma sirkesi
YAPILIŞI
Lavaş malzemelerini bir kapta karıştırarak merdane yardımıyla
açalım.açtığımız hamuru biraz su ile ıslattıktan sonra ısıttığımız tavaya
pişirmeye alalım.
İç harcı hazırlamak için tavukları 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve pul biberle
ızgara pişirelim
Avokado sos için;1 adet avokadoyu çatalla ezelim üzerine limon birkaç
dal taze soğan,1 yenmek kaşığı süzme yoğurt ekleyerek karıştıralım
Chimichurri sos için ;soğanı,domatesi ve biberi doğrayarak üzerine
sirkeyi maydanozu zeytinyağını ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
Son olarak lavaşımızın içerisine avokado sosu,chimichurri sosu ve tavuk
harcı ekleyerek rulo halinde saralım
Öneri
Siyez unu lavaşı sert yapar bu sebeple tam buğday unu veya yulaf unu
da kullanabilirsiniz.Ben siyez unuyla yaptıgım için biraz suyla ıslattım
öyle de yumuşatabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
Bu site, size daha iyi bir tarama deneyimi sunmak için çerezler kullanmaktadır. Bu web sitesinde gezinerek, çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.